LEWA Children's Home 

 We reizen de wereld over en bezoeken grote resorts, genieten van wonderschone natuur en we verdiepen onszelf in de cultuur van anderen. De wereld is steeds beter bereisbaar en lijkt steeds "kleiner" te worden. Soms realiseren we onszelf niet dat we deze wereld slechts "te leen" hebben. Het reizen met een doel wordt daarom steeds belangrijker. Het doel van YourPlaces2Travel is om reizigers kennis te laten maken met authentieke en lokale plekken. Naar deze plekken reist u met ons voor een  betekenis. Een reis met YourPlaces2Travel is niet zomaar een reis, want we genereren extra inkomsten voor het LEWA Children's Home in Kenia.

Het weeshuis

Het concept van YourPlaces2Travel is opgezet door Linda van der Veer met als doel om meer inkomsten te genereren voor het weeshuis LEWA Children's Home. LEWA ligt nabij Eldoret in Kenia en is een "thuis" voor 80 weeskinderen. De Keniaanse "moeder" van al deze kinderen is Phyllis C. Keino. Zij richtte in 1978 het weeshuis op. Tegenover het weeshuis is de Kipkeino school gebouwd. Diverse organisaties uit andere landen, zoals USA, Engeland, Australië, Zwitserland, maar ook het Internationaal Olympisch Comité hebben dit mede mogelijk gemaakt. De Nederlandse Jos Creemers heeft 25 jaar geleden in samenwerking met Phyllis een boerderij opgezet met melkkoeien. De boerderij genereert inkomsten voor de kinderen met het maken van melk en kaas. Phyllis runt samen met haar biologische kinderen het LEWA Children's Home, de boerderij en de kaas/melkfabriek. De missie van LEWA Children's Home is om liefde, onderdak, voeding, gezondheid en educatie aan de kinderen te verzorgen met het weeshuis, de boerderij en de school. Wij dragen hier met onze reizen aan bij. 

De betekenis van onze reizen

 U reist écht voor een betekenis en u hoeft er tijdens de reis niets extra's voor te doen. Alle overnachtingen vinden plaats in het Kokwet vakantiehuis en daarmee ondersteunen we het weeshuis. De extra inkomsten van onze reizen worden gebruikt voor onderdak, verzorging, voedsel, kleding en scholing voor de weeskinderen. We streven ernaar om het weeshuis zelfvoorzienend te maken. Het prachtige Kokwet vakantiehuis ligt op hetzelfde terrein als het weeshuis, de boerderij en de kaas/melkfabriek. Dit zorgt voor een unieke ervaring dichtbij de plek en kinderen waar het om gaat. U ontmoet Phyllis C. Keino en Jos Creemers, de managers van LEWA Children's Home. Natuurlijk krijgt u ook tijd om kennis te maken met de kinderen. Maak van uw vakantie, niet alleen een verrijking van uzelf, maar verrijk het leven van anderen! 

 Phyllis C. Keino