5 dagen "wildernis" in Masai Mara 


Oneindige uitzichten over de graslanden, een prachtige zonsop- en ondergang, ’s avonds heerlijk bijkletsen tijdens het kampvuur en daarna overnachten in een luxe tent. Overdag ziet u zebra’s, antilopen, giraffen, hyena’s en olifanten, maar de Masai Mara loopt vol met verassingen en wie weet kruist een jagende cheetah of leeuw uw pad. Met een beetje geluk rijst er een enorme stofwolk op en schudt de aarde onder uw voeten… Pas op want de migrerende gnoes gaan de Mara rivier oversteken!

 

Rond juni/juli begint de migratie en trekken meer dan een miljoen gnoes vanuit de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara in Kenia om van het verse gras te grazen. Rond augustus/september zijn er miljoenen gnoes in de Masai Mara. Daarna keren ze in omgekeerde cycli weer terug naar de Serengeti. De Masai Mara is het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken, het gebied staat bekend om het vele en variabele wildleven en dat is niet alleen tijdens de migratie...

 

De wildernis begint al na slechts 2 uur rijden van de luchthaven in Nairobi. Het is een hele beleving, want u heeft een vier uur durende rit voor de boeg. Tijdens deze rit krijgt u een gratis massage dankzij het gehobbel op de onverharde wegen. De rit is zeker wel de moeite waard want u heeft prachtig uitzicht over de graslanden. Daarnaast rijdt u door kleine dorpjes waar de bevolking van de Masai stam wonen. Eenmaal aangekomen bij het kamp loopt u over een touwbrug over de Talek rivier om bij het Ilkeliani kamp te komen. Hier kunt u even helemaal bijkomen!

Ilkeliani Tented  Camp

Overnachten in een luxe tent..

Tijdens de safari overnacht u in een luxe tent met een groot bed en eigen sanitair met een warme douche(!). Het Ilkeliani kamp is gelegen aan de Talek rivier, waarbij de kans aanwezig is dat de olifanten en andere dieren water komen drinken. Vanuit een uitkijkpost op het kamp kunt u onder het genot van een heerlijk “Tusker” biertje over de Masai Mara kijken en ziet u verschillende dieren zoals giraffen en olifanten. De service van de medewerkers, waaronder de Masai, zorgen ervoor dat u zich al snel thuis voelt. In de ochtend staat er een ontbijtbuffet klaar. ’s Middags als u terug komt van safari geniet u van een 2-gangenlunch. Wilt u liever de hele dag op pad? Dan maakt het kamp een lunchpakket voor u klaar. Bij terugkomst krijgt u een 3-gangendiner. Het eten wordt geserveerd in een grote gezellige tent. ’s Avonds kunt u even heerlijk bijkomen bij het kampvuur.

Indien u deze trip bij ons boekt doneren wij $100 aan LEWA Children's Home

Een 5-daagse trip naar de Masai Mara kost *$2250,- (dollar) in totaal voor twee personen.
*Onder voorbehoud van wijzigingen, beschikbaarheid en seizoenstarieven(In sommige periodes kan het goedkoper zijn).

Inclusief:
- 4x4 drive, chauffeur en benzine.
- 4 overnachtingen in Ilkeliani Tented Camp op basis van volpension.

Exclusief:
- Drankjes, fooien en reis- of annuleringsverzekeringen.
- Parkentree voor $80 per persoon per 24 uur.
- Parkentree voor de chauffeur $20 per 24 uur.