8-daagse reis met betekenis

naar LEWA Children's Home 

U gaat op vakantie naar Kenia, maar in plaats van het standaard "safarihoppen", staat deze vakantie in het teken van een verrijking van uzelf, maar vooral voor het leven van anderen. Ontmoet de weeskinderen van LEWA Children's Home en neem een kijkje op de Baraka Farm. Maak u een wandeling door het Kakamega Rainforest en geniet van de tropische geluiden van het regenwoud. Let wel op, want vanuit het niets kunt u verrast worden door slingerende Blue Monkeys en Colobus Monkeys die zich uitleven in de toppen van de bomen! Als u door Kerio Valley rijdt, heeft u op meer dan 1200 meter hoogte een prachtig uitzicht op het dal. U maakt een stop in het dorp Iten, dé bakermat van de bekendste marathonlopers ter wereld! Dit is een voorbeeldreis Tijdens deze 8-daagse reis verblijft u in het Kokwet vakantiehuis dicht bij de stad Eldoret en op 350 km afstand van Nairobi.

 

Verblijf in het Kokwet guesthouse en Banda.

Een prachtig vakantiehuis in Afrikaanse stijl met ruime kamers en een gezamenlijke huiskamer! Het huis wordt omgeven door weilanden van de Baraka Farm en door een prachtige tuin met bloemen. U voelt zich écht midden in de natuur! Iedere kamer heeft een kingsize bed en eigen badkamer. Het Kokwet vakantiehuis, wat "ontmoetingsplek" betekent, heeft ook een gezamenlijke woonkamer. De naastgelegen Banda is in 2015 bijgebouwd. Deze bestaat uit twee twee-persoonskamers. De accommodatie ligt op loopafstand van de Baraka Farm en het weeshuis.
Lees hier meer over het Kokwet guesthouse.

Dag-tot-dag beschrijving

Dag 1 aankomst Eldoret: Tijdens uw binnenlandse vlucht van Nairobi naar Eldoret heeft u met helder weer uitzicht over de glooiende heuvels van de riftvallei. U ziet Lake Nakuru en Lake Naivasha Nationaal Park en als u geluk heeft rijkt het zicht zelfs tot Mount Kenya! Eenmaal geland ontvang ik u met een warm welkom! Als we richting LEWA Children's Home rijden, maakt u kennis met de landelijke groene sfeer in de omgeving nabij Eldoret. Als we aankomen bij het Kokwet vakantiehuis kunt u even heerlijk uitrusten van de heenreis.


LEWA Children's Home

Dag 2 relax en maak kennis met LEWA Children's Home:
Als u 's ochtends wakker wordt staat het ontbijt voor u klaar. Daarna maken we kennis met LEWA Children's Home, het "thuis" voor de weeskinderen. We ontmoeten Phyllis c. Keino, zij is de "moeder" van alle kinderen. Sinds 1946 zorgt ze ervoor dat de kinderen opgroeien in een zorgzame en liefdevolle omgeving. Tijdens de reis mag u de kinderen bezoeken wanneer u wilt. Na de lunch heeft u tijd voor uzelf. Geniet van de tuin waar prachtige bloemen in staan, verken de boerderij of vermaak de jongste kids.


Dag 3 fietstocht naar de watervallen:
 Vanuit LEWA Children's Home fietsen we met een
mountainbike naar de watervallen. We fietsen langs hutjes van de Kalenjin herders en eenmaal aangekomen bij de watervallen helpen locals de échte durfals met de klim naar beneden. 

Dag 4 Kakamega Rainforest:
In alle vroegte vertrekken we naar het Kakamega Rainforest. Dit is het enige stukje tropisch regenwoud van het type Guineo-Congolian wat nog over is gebleven in Kenia. Vroeger reikte dit type tropisch regenwoud van West-Afrika tot Oost-Afrika. Nu beslaat het stuk regenwoud in Kenia nog maar 240 km². In dit unieke regenwoud leven meer dan 360 vogelsoorten, 450 vlindersoorten en verschillende soorten apen. 's Middags genieten we van een lunch bij het Rondo Retreat. Dit toevluchtsoord is niet voor niets voor de echte natuurliefhebbers.. De lunch wordt geserveerd in het restaurant welke wordt omgeven door de mooie tuinen en het regenwoud. Vanuit Rondo gaan we samen met een gids het regenwoud in. Tijdens de tocht vertelt de gids alles over de bomen, planten en dieren van dit mystieke en mysterieuze regenwoud. 

Dag 5 Baraka Farm & Cheesefactory:
Vandaag bezoeken we de Baraka Farm en de kaasfabriek. Jos is de Nederlandse manager en woont al bijna 25 jaar in Kenia! De Barakafarm is een zuivelboederij met 200 Holstein Friese Melkkoeien en ongeveer 50 Keniaanse Boran stieren. In de kaasfabriek maakt Jos kaas, melk en yoghurt. Op de boerderij wordt nog meer voedsel verbouwd voor de kinderen en de overschotten daarvan worden verkocht. Jos of een van zijn medewerkers vertelt ons alles over de Baraka Farm en Cheesefactory.Dag 6 Kerio Valley & Torok Watervallen:
 We rijden door het glooiende landschap waar met name de Kalenjin herders wonen. Een stop bij het stadje Iten mag niet ontbreken, want hier komen de beste marathonlopers uit de wereld vandaan! Onderweg zien we dan ook veel "runners" die aan het trainen zijn. De slingerende weg door Kerio valley is prachtig! Onderweg maken we meerdere stops om foto's te maken van het uitzicht. Onderweg zien we in de verte al de Torok watervallen welke we later gaan beklimmen. Via een hobbelige weg gaan we naar boven waar de lokale gids al staat te wachten. De tocht naar boven duurt ongeveer 2 uur en daarna moeten we nog terug. Als de tocht erop zit rijden we naar Kerio View. Hier krijgen we een welverdiende lunch en genieten we van het prachtige uitzicht. Dag 7 bezoek Kipkeino school & relaxen bij het zwembad:
 Het wordt een interessante dag, want vandaag bezoeken we de Kipkeino school. Deze school is in 1999 geopend en ligt tegenover LEWA Children's Home en Baraka Farm. Phyllis heeft samen met de hulp van andere organisaties deze school gerealiseerd. Mrs. Sebastian is het hoofd van de school en zij geeft ons een rondleiding door de school. Aan het einde van de middag mogen we gebruik maken van het zwembad bij de school, waarin de kinderen normaalgesproken zwemlessen krijgen. 's Avonds organiseren we een gezamenlijk afscheidsdiner!

Dag 8 vertrek of verlenging: als u ervoor kiest om uw reis te beëindigen, dan wordt u door onze chauffeur opgehaald en brengen we u naar de luchthaven van Eldoret. Indien u uw reis wilt verlengen kunnen wij u in contact brengen met een agentschap, waar u diverse reisopties kunt boeken.

Deze 8-daagse reis organiseren wij in groepsverband, maar is ook individueel te boeken! Informeer naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een gesprek aan.