Dagtrip Lake Baringo

Lake Baringo is een van de twee zoetwatermeren in de grote slenk van Kenia. Het ligt buiten de gebaande paden en je vindt er zo'n 470 verschillende vogelsoorten. Daarnaast leven er nog meer soorten dieren, zoogdieren en amfibieën. In het meer bevinden zich meerdere kleine eilanden. Op een van deze eilanden leeft wel iets heel bijzonders.. er leven namelijk 8 giraffen. Nergens in Kenia kom je op deze manier oog in oog te staan met Giraffen! Onder begeleiding van een ranger kun je op slechts enkele meters afstand deze prachtige dieren bekijken. Daarna loop je naar de top van het eiland, waar je prachtig uitzicht over het meer hebt. 

 

 

Tijdens de middag varen we naar een Prive eiland van Dhr. Hennesy.  Een Mzungu (blanke) die hier een tented camp beheert. Hier kunt u even heerlijk genieten van een lunch, het zwembad en het mooie uitzicht op het meer!

 


Lake Baringo herbergt nog meer schatten.. De lokale inwoners! De locals leven hier nog steeds op traditionele wijze in hutjes. Met het bootje maakt u een korte stop om kennis te maken met deze mensen. Opvallend zijn de bruine tanden van de Baringo's. Een Keniaanse grap is dat je een local gemakkelijk aan de tanden kunt herkennen. De bruine tanden komen door de hoge concentratie fluoride in het water van het meer. Dit drinken de locals.

 Dit is een leuke dagtrip om vanuit Kokwet Guesthouse te maken. YourPlaces2Travel kan vervoer per 4x4, een boot, de lunch en een bezoek aan het giraffen eiland regelen. Prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van het aantal personen.

Met het boeken van deze trip bij YourPlaces2Travel ondersteunt u ook de weeskinderen van LEWA Children's Home.