2 dagen "Buiten de gebaande paden" 

Mount Elgon is een stukje "vergeten" land, wat ondergewaardeerd maar bijzonder verrassend is! Millenia's geleden was Mount Elgon met 5895 meter de hoogste berg van Kenia. Nu ligt de hoogste piek op 4321 meter hoogte. Met meer dan 300 vogelsoorten, antilopen, apen, buffels en olifanten is er genoeg te zien. Tijdens deze trip neemt onze gids u mee voor een hike naar de top van de Endebess Bluff! Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over het beboste gebied van Mount Elgon en in de verte ziet u de valleien die reiken tot aan Kitale. Ontdek de ondergrondse wereld van de Kitum grotten, een paradijs voor de zout-likkende olifant! Het is pas écht bijzonder als u de giraf in dit gebied spot. Deze zijn een tijd geleden geïntroduceerd, maar de kans om er een te spotten is heel klein. U overnacht in de Kapkuro banda's midden in de natuur waar buffels, zebra's, wilde zwijnen en bokken regelmatig nieuwsgierig voor de deur verschijnen.

      

Overnachten in de Kapkuro banda's, midden in het Nationaal Park!

Hier merkt u pas écht dat u buiten de gebaande paden bent! Buffels, zebra's, waterbokken en wilde zwijnen in de tuin. 's Nachts hoort u het geroezemoes van de apen op het dak en wie weet komen zelfs de olifanten voor de deur.. In de banda is een ingerichte keuken aanwezig en tijdens uw verblijf verzorgt u zelf uw maaltijd. In de tuin is plaats om een gezellig kampvuur te maken.De Kapkuro Banda's behoren tot de Kenya Wildlife Service, een organisatie die het dierenrijk van Kenia behoudt en beheert! 
Dag 1 beklim de Endebess Bluff: 
Vanuit LEWA Children's Home is het ongeveer 1,5 tot 2 uur rijden naar de Chorlim Gate van Mount Elgon Nationaal Park. Onderweg maakt de chauffeur een stop in Kitale waar u in de supermarkt nog boodschappen kunt doen. U merkt dat de temperatuur daalt, omdat u steeds hoger door het gebied rijdt. Zodra u de gate nadert, ziet u de machtige pieken van Mount Elgon in de verte. Dit geeft al prachtige vergezichten! Zodra u het park binnenkomt, ziet u direct zebra's en waterbokken. Nadat de chauffeur een stop heeft gemaakt bij de banda om uw spullen af te zetten, rijdt u richting de Endebess Bluff. Onderweg ziet u zebra's en waterbokken, maar de kans is aanwezig dat u ook impala's, wilde katten, apen, wilde zwijnen, luipaarden, hyena's, buffels en olifanten ziet! U maakt een pittige hike van ongeveer 30 tot 45 minuten naar de top van de Endebess Bluff. Als u de top bereikt heeft is het uitzicht waanzinnig!Dag 2 de zoektocht naar de olifantenfamilie: Vandaag kunt u in de ochtend voor de laatste keer op zoek naar de olifantenfamilie. De gids laat u een aantal grotten zien, waaronder de olifanten grot, Kitum. Deze grot is bijna 300 meter diep en dagelijks komt de olifanten familie van Mount Elgon om het zout van de muren te likken. De sporen en uitwerpselen van deze olifanten zijn vaak nog "vers". 


Deze 2-daagse optie kunt u vóór of áán de 8 dagen LEWA Children's Home "relax & help" koppelen. Informeer naar de mogelijkheden.