4 dagen "genieten in persoonlijke sferen" 

Deze 4 dagen staan in het teken van "Genieten in persoonlijke sferen"! U verblijft op de Kenana Farm, een boerderij met 800 hectare grond van de familie Nightingale. Wilt u de boerderij van familie Nightingale bekijken? Een trekking maken door het nabijgelegen bos? Dat kan, want Mr. & Mrs. Nightingale zijn tijdens deze vakantie uw host! Persoonlijk vertellen zij u over de meest bijzonderste plekjes en ervaringen in Kenia! U bezoekt Lake Nakuru Nationaal Park, een zoutwater meer welke bekend staat om de vele flamingo's. 

    

Liever heerlijk uitrusten of genieten van het landelijke uitzicht? Dat kan natuurlijk in uw cottage!

Overnachten bij de Zoë en Andrew Nightingale, dát is pas persoonlijk!

De cottages waarin u verblijft, vertellen ieder een eigen verhaal. Het kan zomaar zijn dat u verblijft in Beryl's Cottage, het "thuis" van de eerste vrouwelijke pilote(Beryl Markham) die van oost naar west over de grote atlantisch oceaan vloog! Bent u met 2 personen? Dan valt de Acacia cottage misschien beter in de smaak.. Dit romantische huisje heeft een prachtige glazen serre waardoor u nóg meer kunt genieten van de natuur.

 Deze 4-daagse vakantie kunt u aan of achter de 8-daagse vakantie "Relax & Help" koppelen. U kunt er voor kiezen om alleen heen of alleen terug het vliegtuig van Nairobi naar Eldoret te pakken.

Dag-tot-dag beschrijving

Dag 1 van de chaos naar de rust: U komt aan op de luchthaven van Nairobi, hier wacht onze chauffeur op u. Indien u in Nairobi in een hotel verblijft, haalt onze chauffeur u daar op. Welkom in Nairobi, want het is hier heerlijk chaotisch! Matatu's en bodaboda's scheuren door de straten, maar u ziet ook veel Kenianen langs de kant van de weg lopen. Te voet is namelijk vaak sneller dan met de auto! Tijdens de rit van Nairobi naar Nakuru zult u zich niet vervelen! Zodra we uit de drukke stad zijn, heeft u zelfs al kans om vanuit de auto giraffen en zebra's te spotten. Na een rit van ongeveer 4 á 4,5 uur wordt u warm ontvangen door Zoë en Andrew Nightingale. Dit voelt direct als thuiskomen!

Dag 2 genieten in persoonlijke sferen: Vandaag wordt een bijzondere dag, want de familie Nightingale neemt u mee op pad! De voorouders van de Nightingales zijn van Britse afkomst. Zoë en Andrew behoren tot de vijfde generatie van hun familie die in Kenia woont. De dag wordt ingevuld naar uw wensen. Als u wilt nemen Zoë en Andrew u mee voor een bezoek aan de Kenana Farm, waar race-paarden, koeien en kippen worden gehouden. De avonturiers kunnen terecht bij Andrew voor een hike in de nabijgelegen bossen. Bent u meer geïnteresseerd in de Britse geschiedenis van Kenia? Dan is een trip naar Egerton Castle een optie! Omdat Zoë en Andrew in Kenia geboren en getogen zijn, vertellen ze uit ervaring wat er zo bijzonder is aan Kenia!Dag 3 het "circuit" van Nakuru : Vandaag gaat u al vroeg uit de veren, want er staat een bezoek aan Lake Nakuru Nationaal Park op de planning. Bij aankomst rijdt u door de ochtend mist en lijkt het alsof de dieren nog niet zijn ontwaakt.. maar voordat u het weet kruist een Hyena uw pad, welke net zijn laatste prooi heeft gevangen. Als u om het ondiepe zoutwatermeer heen rijdt, oftewel over het "circuit", heeft u een prachtig zicht over het meer en in de verte ziet u het "Out of Africa" uitkijkpunt. De algen in het zoutwatermeer trekken roze fuchsia flamingo's aan, maar ook pelikanen zijn er in overvloed en misschien spot u marabou's.

Lake Nakuru wordt omgeven door moeras- en grasland, acacia's en rotsachtige kliffen. Het park is met 180km² relatief klein, maar er is genoeg te zien. Zebra's, waterbokken en wilde zwijnen ziet u in overvloed. Terwijl u in de auto zit en rondom het meer rijdt ziet u misschien wel een nijlpaard in het water. Aan de andere kant springen impala's en thompon gazelles door de bosjes. Een dag door Lake Nakuru staat vol met verassingen, want zelfs de rothschild's giraffen kunnen zomaar oversteken.

Ga op zoek naar de leeuwen! Tijdens een warme dag verstoppen ze zich vaak in de bossen. De leeuw is niet de enige van de katachtige die in het park aanwezig zijn. Kijk niet alleen naar beneden, maar juist naar boven voor de luipaarden! Ze rusten heerlijk uit in de takken van de bomen. In het park heeft u ook kans om de witte en zwarte neushoorn te zien. Deze bedreigde dieren stammen uit de prehistorie. 40 Jaar geleden waren er nog 100.000 neushoors op de wereld, nu slechts nog maar een kwart daarvan! Aan het einde van de dag gaat u terug naar de Nightingales! Hier kunt u in alle rust de ervaringen verwerken.

Dag 4 verlenging of vertrek: Onze chauffeur brengt u naar LEWA Children's Home voor de 8-daagse vakantie "Relax & Help". Indien u deze optie liever eerst doet, is dat ook mogelijk.

Deze 4-daagse vakantie "genieten in persoonlijke sferen" is dus ook andersom te boeken.